Učenici educirani o sigurnom kretanju u prometu

Slika PU_VS/Akcije/Biciklisti u prometu/biti vidljiv biti siguran 2018/naslovna.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

 U Osnovnoj školi M.A. Reljkovića u Cerni, jučer, 1. listopada, policijski službenici PGP Županja, u suradnji s Općinom Cerna, proveli su preventivnu akciju "Biti vidljiv-biti siguran" usmjerenu na edukaciju najugroženijih sudionika u prometu-djece, pješaka i biciklista.

U predvorju škole učenici su aktivno sudjelovali u predavanju o sigurnosti u prometu, s posebnim naglaskom na pogreške djece, koja ishitrenim i nepredvidljivim postupcima, nažalost, vrlo često, dovedu do stradavanja djece.

Stoga su policijski službenici, uz pomoć načelnika Općine Cerna gospodina Gorana Begović, prvo istumačili savjete, a potom učenicima podijelili preventivne letke „Zlatna pravila za pješake“ i „Vozači bicikla“. Također, učenici su na dar dobili reflektirajuća svjetla za bicikl i reflektirajuće prsluke jer uočljiva boja ili reflektirajući materijali o presudne su važnosti za sigurno kretanje pješaka i biciklista u prometu u uvjetima smanjene vidljivosti. Jednostavno rečeno, u prometu „biti vidljiv znači biti siguran“.



Pisane vijesti