Stanje u prometu za vikend

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 12 prometnih nesreća, 8 s materijalnom štetom u Lipovcu, Županji, Vinkovcima tri, Vukovaru, Soljanima i Novim Mikanovcima, te 4 s ozlijeđenom osobom.
           
U petak, 15. rujna oko 17,30 sati u Vinkovcima, došlo je do naleta osobnog automobila na tijelo 8-godišnjaka koji je prelazio kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza i zadobio lake tjelesne ozljede.
 
U subotu, 16. rujna oko 09,35 sati u Vrbanji, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa (pješak na kolniku) 72-godišnji vozač osobnog automobila nalijeće na 24-godišnju pješakinju koja je zadobila lake tjelesne ozljede.
 
U subotu 16. rujna oko 18,30 sati u Gunji, 19-godišnja vozačica motocikla nije za kretanja koristila kolnik, već je prešla na zelenu površinu i kolni prilaz gdje gubi ravnotežu i pri padu s motociklom zadobila je teške tjelesne ozljede.
 
U subotu 16. rujna oko 18,50 sati u Komletincima, 8-godišnja vozačica bicikla uključivala se u promet kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu, a da nije propustila sva vozila na kolniku te dolazi do naleta osobnog automobila kojim je upravljao 58-godišnji vozač, na bicikl i tijelo djeteta pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,63 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za pet vozača.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 19 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (svitanje, sumrak, noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav), gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) i osobini ceste (obilježeni pješački prijelazi, zavoji).
 

Stranica