32. obljetnica Bitke za Vukovar

  • Slika /PU_VS/2023 - Bitka za Vukovar - obilježavanje/IMG_20230916_122015785_HDR.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Vukovaru je i ove godine svečano obilježena obljetnica Bitke za Vukovar

Galerija: PU vukovarsko-srijemska 

Danas, 16. rujna je u Vukovaru u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom svečano obilježena 32. obljetnice Bitke za Vukovar.

Svečanost je započela budnicom ulicama Grada Heroja i Mimohodom ratnih zastava koje su nošene ponosnim koracima pripadnika oružanih snaga.  

Polaganjem vijenaca  na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata počast su odali ratni zapovjednik obrane Vukovara i 204. brigade Branko Borković s izaslanstvom ratnih zapovjednika i sudionika Bitke za Vukovar, izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OSRH, general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH s izaslanstvom, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nikola Mažar s izaslanstvom, izaslanik ppVRH Tomo Medved s izaslanstvom Vlade i predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić s predstavnicima županija, gradova i općina te mnogi drugi.

Središnji dio svečanosti je upriličen u dvorištu Dvorca Eltz u Vukovaru gdje je velikom broju okupljenih bio prikazan video-prijenos podizanja zastave Republike Hrvatske na Vukovarskom vodotornju uz koju je „Policijska klapa Sveti Mihovil“ intonirala himnu Republike Hrvatske.

Prigodno su se obratili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved,  ratni zapovjednik obrane Vukovara i 204. brigade Branko Borković, izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OSRH, general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar.

Ovo obilježivanje je nadlijetanjem triju borbenih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-ova 21, dalo svekolik značaj spomenu na Bitku za Vukovar.

Održan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a, kao i prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH te Počasno-zaštitne bojne koji je bio postavljen uz šetnicu uz Dunav.



Stranica