Stanje u prometu tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 13 prometnih nesreća, a u jednoj je prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 13 prometnih nesreća.

Na cesti Vukovar-Bršadin, vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu naletio je na vozača bicikla pri čemu je vozač bicikla smrtno stradao dok je putnik u osobnom automobilu zadobio tjelesne povrede, o čemu smo već prethodno izvijestili.

Na cesti Stari Mikanovci-Vrbica vozač osobnog automobila je prešao na lijevu prometnu traku i udario u vozilo iz suprotnog smjera, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene.
U Vukovaru, vozačica osobnog automobila je, prilikom skretanja ulijevo, udarila u vozilu koje ju je pretjecalo te uzrokovala slijetanja vozila s ceste pri čemu su oštećena još četiri parkirana vozila. Vozačica koja je uzrokovala prometnu nesreću lakše je ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Županji (2), Andrijaševcima (2), Tovarniku, Babinoj Gredi, Iloku i Gradištu.
 
Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega je pet vozača sudjelovalo u prometnim nesrećama. Najveća koncentracija, 2,21 g/kg zabilježena je kod 21-godišnjeg vozača u Cerni. Četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica