Dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava

Slika /PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/kampanja-MOMT3.png

Dragovoljna predaja oružja odnosi se na predaju svih vrsta ilegalnog oružja bez sankcija

Foto: MUP

Tijekom prošlog tjedna, od 17. do 23. svibnja, građani koji su željeli ostati anonimni dragovoljno su predali jednu automatsku pušku, jedan vojni karabin te jednu ručnu bombu.
Također, građani su u tri navrata policiji dojavili pronalaske dvije minobacačke mine i jednu ručnu bombu.

Oružje i eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik protueksplozivne zaštite te ih pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Zahvaljujemo građanima na aktivnom i odgovornom sudjelovanju u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“. Na ovaj način zajedno s policijom činite svoje okruženje sigurnijim te štitite sebe i svoje najdraže.

Pozivamo i sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozovu policiju na broj 192 i tako učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva ne dirajte i ne donosite sami u policijske postaje. Također, takva sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Nakon poziva, policijski službenici u civilu će doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Na taj način zagarantirana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje i sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.
 

Stranica