Osumnjičen za protuzakonit lov

Slika /PU_VS/Objekti/šuma i čeka.JPG

Sumnja se da je u lovištu odstrijelio jelena u vrijeme kada je na snazi lovostaj na jelensku divljač; policija oduzela 78 kilograma mesa odstrijeljene divljači te lovačko oružje koje legalno posjeduje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Otok proveli su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov.

Naime, osumnjičeni je u ranim jutarnjim satima 24. svibnja u lovištu lovačkog društva u blizini šumskog predjela „Žirište“ u Đeletovcima odstrijelio jelena u vrijeme kada je na snazi lovostaj na jelensku divljač. Nakon toga je ustrijeljenu divljač odvezao kući i iskomadao meso koje je odložio u ledenicu.

Policijski službenici su od 68-godišnjaka privremeno oduzeli lovačku pušku i streljivo, oružni list te jelensku glavu s rogovljem i ukupno 78 kilograma isječenog jelenskog mesa.

Policija će protiv 68-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem, a šteta nastala lovačkom društvu bit će poznata po primitku odštetnog zahtjeva.
 

Stranica