Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda na cestama Vukovarsko-srijemske županije zabilježeno je 15 prometnih nesreća i zatečeno 15 alkoholiziranih vozača

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 6. studenog na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od čega 14 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, o čemu više slijedi:

U subotu, 5. studenog oko 12,00 sati, u Đurićima, u Ulici Matije Gupca, 64-godišnji vozač osobnog vozila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio je vozilom s kolnika te udario u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći 64-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Jarmini, Vukovaru, Cerni, Vinkovcima-3, Županji-3, Ivankovu, Babinoj Gredi, na auto-cesti A3, u Starim Mikanovcima i Andrijaševcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,83 g/kg zabilježena je kod 15-godišnjeg vozača osobnog prijevoznog sredstva u Ilači, u Ulici V. Nazora, koji je zatečen bez zaštitne kacige na glavi, u nedjelju, 6. studenog, oko 22 sata.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 15 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Zbog aktualnih vremenskih uvjeta preporučujemo vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa te obrate pozornost na ranjive skupine na cesti: biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe.
 

Stranica