Oprezno prilikom prodaje putem interneta

Slika /PU_VS/e-sigurnost/data protection.jpg

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila je još jedan slučaj prijevare prilikom prodaje putem interneta kojom je 37-godišnjakinja oštećena za nekoliko tisuća kuna

Foto: Ilustracija

Jučer, 6. studenog, 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta.

Naime, nedugo nakon što je 4. studenog putem internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se putem aplikacije za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi putem kurirske službe. Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njenog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Pazite kome dajete i gdje unosite podatke s vaše kartice!

Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja.

Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj.
 

Stranica