Spriječen pokušaj nezakonitog ulaska u Hrvatsku

Slika /PU_VS/bajakovo/granična kontrola.jpg

Protiv stranca, koji je prilikom ulazne granične kontrole policijskim službenicima na uvid dao tuđu putnu ispravu, podnesena kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Županja su 2. ožujka u jutarnjim satima na graničnom prijelazu Županja kontrolirali 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je prikrivajući identitet pokušao nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Navedeni stranac je prilikom granične kontrole dao na uvid putovnicu Bosne i Hercegovine, no granični policijski službenici su posumnjali u identitet osobe te da bi se moglo raditi o zlouporabi osobne isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u osobnom vozilu kojim je strani državljanin upravljao pronađena je njegova bosanskohercegovačka putovnica, te je utvrđeno postojanje sumnje da se osumnjičeni prilikom ulazne granične kontrole poslužio tuđom putnom ispravom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 46-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe osobne isprave.
 

Stranica