Proteklog vikenda u prometu zatečeno 20 alkoholiziranih vozača

Slika /PU_VS/alkohol/alkohol, formula za nesreću.jpg

Policijski službenici će nastaviti pojačani nadzor sudionika u prometu u cilju smanjenja sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola te podizanja razine sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. ožujka 2024. godine, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci-2, Privlaka, Nuštar) te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 1. ožujka, oko 11,30 sati, 10-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala je biciklom, koristeći zaštitnu kacigu, krećući se kolnikom Ulice kneza Domagoja u Vinkovcima. U raskrižju s Ulicom Julija Klovića nije se zaustavila u raskrižju te je došlo do kontakta osobnog vozila s biciklom, uslijed čega je 10-godišnjakinja pala na kolnik i lakše se ozlijedila.

U subotu, 2. ožujka, oko 15,40 sati, 43-godišnjak iz Vukovara kretao se biciklom nogostupom Ulice Petra Preradovića u Vukovaru. U jednom trenutku, prethodno pomaknuvši bicikl ulijevo, rukohvatom bicikla zahvatio je pročelje ograde obiteljske kuće  te pao s bicikla. 43-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 20 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Kod jednog vozača motocikla, 28-godišnjaka iz Vukovara, zatečenog u petak, 1. ožujka, oko 19,20 sati u Borovu, preliminarnim testom utvrđena je prisutnost opojnih droga. Najveća koncentracija alkohola, 2,15 g/kg, zabilježena je u subotu, 2. ožujka, kod 43-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog u večernjim satima u Podgrađu. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za šest vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su 7 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Stranica