Rezultati 24-satnog (Speedmarathona) te tjednog nadziranja brzine kretanja vozila

Slika /PU_VS/Brzina/ROADPOL speed marathon.jpg

Najveće prekoračenje brzine kretanja je utvrđeno u Vukovaru, gdje je vozač vozilom upravljao brzinom od 101/km/h, gdje je brzina kretanja propisana do 70 km/h

Fotografija: Ilustracija

Kako smo već prije najavili ciljanu 24-satnu preventivno-represivnu akciju nadzora brzine kretanja vozila, 21. travnja 2023., od 00:00 do 24:00 sata  podnosimo izvješće kako smo u tom segmentu  kontrolirali 241 vozilo, od kojih je 31 u prekršaju prekoračenja brzine.

Najveće prekoračenje brzine kretanja je utvrđeno u Vukovaru, Priljevo ulica, gdje je vozač vozilom upravljao brzinom od 101/km/h, gdje je brzina kretanja propisana do 70 km/h.

Ističemo, građani su nam i ovaj put pomogli jer smo kroz analizu pristiglih vaših prijedloga,  uvažavajući i lokacije na kojima se učestalo događaju prometni prekršaji i prometne nesreće, u 24-satnom Speedmarathonu, 21. travnja, putem naših ophodnji proveli nadzor brzine i na lokacijama koje ste vi predložili, a sigurni smo da smo i na taj način zajamčili veću sigurnost u prometu.

Građani, Policijska uprava vukovarsko-srijemska vam zahvaljuje.
 
Nadalje, u periodu od 17. do 23. travnja 2023. godine, na cestama Županije vukovarsko-srijemske, kontrolirali smo ukupno 695 vozila pri čemu smo utvrdili 149 prekršaja kojima se na cestama kršila brzina.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr. opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica