Prometno izvješće za vikend

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr. opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 21. do 23. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega  sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi: 

U petak, 21. travnja, oko 8,15 sati, 60-godišnjakinja iz Rajevog Sela, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,99 g/kg, upravljala je biciklom, krećući se kolnikom ceste Rajavo Selo- Gunja. U jednom trenutku, izgubila je nadzor nad upravljačem bicikla te pala na desnu bankinu kolnika. Uslijed pada i udara, 60-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

Također u petak, 21. travnja, oko 10,00 sati, na raskrižju Ulica Trpinjske ceste, Slavonske i Bosanske u Vukovaru, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. 

29-godišnjak iz Vukovara, upravljajući osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka pri približavanju raskrižju nije se na vrijeme zaustavio te je udario u osobno vozilo zaustavljeno u raskrižju koje je propuštalo vozila koja su se kretala u raskrižju, a kojim je upravljala 31-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 31-godišnja vozačica, kao i putnica u njezinu vozilu, 44-godišnjakinja iz Vukovara.
 
U nedjelju, 23. travnja, oko 18,05 sati, na dionici državne ceste D-46 1 dionica (naspram Novog sela) dogodila se prometna nesreća u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, dok su dva vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu vozača, od 2,01 g/kg zabilježena je kod 58-godišnjeg državljanina Srbije, vozača osobnog automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, kontroliranog na ulazu u Republiku Hrvatsku, 23. travnja, oko 22,00 sati, na MCGP Bajakovo.

Stacionarne kamere zabilježile su 29 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, od čega najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr. opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica