Prometna nesreća na vinkovačkoj obilaznici

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

Vozač je zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću prekršajnom prijavom procesuiran

Fotografija: Ilustracija

Oko 18,05 sati 23. travnja na vinkovačkoj južnoj obilaznici (D46-naspram Vinkovačkog Novog Sela) dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva motorna vozila.

Radi pružanja hitne medicinske pomoći više osoba je prevezeno u OŽB Vinkovci.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće vinkovačka obilaznica je zatvorena za promet.

Dopuna informacije 24.4.2023.

Očevidom je utvrđeno da je 21-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao osobnim vozilom marke „Passat“ vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste vinkovačke obilaznice.

Uslijed prometnim znakom zabranjenog pretjecanja osobnih vozila, 21-godišnjak je preko pune razdjelne prometne trake, neoprezno krenuo pretjecati vozilo u istoj prometnoj traci, marke „Golf“ također vinkovačkih registracijskih oznaka, kao i osobno vozilo marke „BMW“ vinkovačkih registracijskih oznaka koje se kretalo ispred „Golfa“. Došlo je do udara „Passat-a“ u lijevi dio „BMW-a“, te su oba vozila preko zemljane bankine završila u odvodnim kanalima.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 21- godišnji vozač koji je prouzročio prometnu nesreću, kao i vozač „BMW-a“ i troje putnika u njegovu vozilu. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je i kako 21-godišnjak nije koristio sigurnosni pojas prema pravilima i preporukama proizvođača vozila.

Zbog provođenja očevida promet je bio obustavljen od 18,30 do 23,35 sati.

Vozač je zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću prekršajnom prijavom procesuiran.
 

Stranica