''Sigurno u prometu 2023''

  • Slika /PU_VS/Akcije/Biciklisti u prometu/20230422_084803.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što je temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica

Fotografije: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 22. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima održalo se županijsko natjecanje ''Sigurno u prometu 2023'', koje tradicionalno organiziraju Autoklub Vinkovci, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom.
 
Natjecanje se provodi za učenike u dobi od 10 do 12 godina kako bi dobili temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te kako bi što bolje svladali vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela.
 
Nakon uvodnog govora gospodina Ive Bikić iz Autokluba Vinkovci, djeci se obratio Voditelj poslova prometne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske Boris Klinec koji im je skrenuo pozornost na važnost znanja i vještina za sudjelovanje u cestovnom prometu, te da stečena znanja prenesu na svoje vršnjake kako bi svi uspješno i sigurno stigli do svoga cilja.
 
Autoklub Vinkovci i Policijska uprava vukovarsko-srijemska zajedno ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje nailaze na dobar odaziv i potporu takvim akcijama.
 
Pokazatelj uspješnosti takve suradnje su djeca koja su danas pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjerenim njihovom uzrastu.
 
Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što je temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.
 

Stranica