Razriješeno nekoliko imovinskih kaznenih djela počinjenih u Vukovaru

Slika /PU_VS/O nama-fotke/sigurnost i povjerenje.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar opsežnim kriminalističkim istraživanjem razriješili su nekoliko imovinskih kaznenih djela počinjenih na području Vukovara

Foto: Illustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom utrđeno je kako je tijekom prijepodnevnih sati 24. lipnja 2020. godine iskoristio odsutnost 59-godišnje vlasnice te provalio u njenu obiteljsku kuću u Radničkoj ulici iz koje je otuđio monitor za računalo, telefon, ručni sat, nakit i novac.

Nadalje, tijekom noći 22./23. prosinca 2020. godine, 27-godišnjak je, iskoristivši odsutnost ukućana iz obiteljske kuće 68-godišnjaka u ulici Jelene Kotromanić, iz nezaključane pušnice otuđio veću količinu suhomesnatih proizvoda.

Također, 27-godišnjak je u vremenu od 9. do 11. siječnja 2021. godine provalio i u obiteljsku kuću u ulici Izidora Kršnjavoga, vlasništvo 52-godišnjaka koji prebiva u Australiji, te otuđio suhomesnate proizvode, zimnicu, alkoholna pića, električne kabele te pribor i opremu za ribolov. Provalu u ovu obiteljsku kuće prijavio je kućepazitelj.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi više tisuća kuna.

Osumnjičeni 27-godišnjak je danas, 15. siječnja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske te protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela „Teška krađa“ i „Krađa“.

 

Stranica