Pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu

Slika /PU_VS/Svasta/tablete u torbi.jpg

Dvojici stranih državljana koji su pri ulasku u Republiku Hrvatsku posjedovali lijekove koji sadrže drogu naplaćena je novčana kazna, a lijekovi oduzeti, sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

Foto: Ilustracija

U subotu, 5. studenog prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledima vozila u dva navrata pronašli i oduzeli lijekove koji sadrže psihoaktivne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva (Narodne novine 19/2019).

Tim prilikama je od 49-godišnjeg državljanina Luksemburga i 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oduzeto ukupno 180 komada različitih tableta. S obzirom da su pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu bez medicinske dokumentacije i u količini većoj od nužno potrebne za osobnu uporabu (u trajanju do najviše 5 dana), obojici je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna, dok su tablete oduzete.

Člankom 59. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 kuna.
 

Stranica