Nedozvoljena trgovina duhanom

Slika /PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/duhan.jpg

Policija je u kriminalističkom istraživanju oduzela preko 32 kilograma duhana namijenjenog nedozvoljenoj prodaji

Foto: Ilustracija

U 10,30 sati 19. studenog u Otoku policijski službenici su zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak.

Prilikom kontrole na suvozačevom sjedalu uočili su vrećicu sa sitno rezanim duhanom bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Priveden je u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je utvrđena sumnja kako je duhan kupio od 53-godišnjaka u Otoku.

Policijski službenici su potom u službene prostorije priveli 53-godišnjaka te u provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Od 53-godišnjaka je oduzeto 60 PVC vrećica s preko 32 kilograma sirno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Protiv 53-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok protiv 31-godišnjaka slijedi obavijest nadležnom područnom carinskom uredu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.
 

Stranica