OPREZ! Prijevara prilikom pokušaja realizacije kredita putem društvenih mreža

Slika /PU_VS/e-sigurnost/19-03-phishing-002.jpg

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne ponude „povoljnih“ kredita na društvenim mrežama te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela

Foto: Ilustracija

U subotu, 19. studenog, 36-godišnjakinja je prijavila vinkovačkoj policiji kako je prevarom oštećena za iznos od preko 5.000 kuna.

Naime, 36-godišnjakinja se 16. studenog javila na internetski oglas za povoljne kredite te preko društvene mreže Facebook dogovorila isplatu kredita u iznosu od 25.000 eura. Nepoznati počinitelj ju je doveo u zabludu da će joj uplatiti dogovoreni novčani iznos kredita nakon što podmiri bankovne troškove transakcije u iznosu od preko 5.000 kuna, što je oštećena i učinila, no uplatu iznosa kredita nije primila.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Pozivamo građane na oprez. Internet i društvene mreže pune su oglasa i ponuda za lako dostupne gotovinske kredite. Iza takvih se oglasa i ponuda najčešće skrivaju prevaranti koji ne samo da neće isplatiti kredit, već će građanima uzeti novac. Pripazite kome se obraćate za financijsku pomoć, ne nasjedajte na ovakve i slične ponude „povoljnih“ kredita putem društvenih mreža, ne upuštajte se u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.
 

Stranica