Neovlašteno posjedovanje te neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika /PU_VS/Droga/marihuana - paketić2.jpg

Tijekom vikenda u Županji su uhićene tri osobe zbog neovlaštenog posjedovanja droge te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Foto: Ilustracija

Nakon što su u večernjim satima 19. studenog kod nogometnog stadiona u Županji 27-godišnjak i 19-godišnjakinja zatečeni s manjim količinama droge, privedeni su u službene prostorije policije gdje je preliminarnim testiranjem utvrđena pozitivna reakcija na drogu tipa „marihuana“.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, 19-godišnjakinja je na adresi stanovanja dragovoljno izručila još 38 PVC paketića marihuane ukupne težine 59,5 grama.

Potom je 20. studenog, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga doma i drugih prostorija 19-godišnjaka kada je pronađeno i oduzeto četiri PVC paketa s ukupno 74,7 grama marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjakinje i 19-godišnjaka su podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je protiv 27-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge, sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 

Stranica