Krivotvorenje isprave

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Prilikom nadzora prometa policijski službenici zatekli su dvojicu vozača s krivotvorenim ispravama, jednog s lažnom vozačkom dozvolom, drugog s nepripadajućim registarskim pločicama

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Jučer, 25. listopada u 21,45 sati na autocesti Zagreb-Lipovac policijski službenici zaustavili su teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Prilikom kontrole, vozač je policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine, dok osobnu iskaznicu nije imao kod sebe. Priveden je u prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je utvrđeno kako se radi o 20-godišnjaku iz Zagreba.

Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te prekršajni nalog za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije kod sebe imao osobnu iskaznicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 29-godišnjakom iz Županje koji je na svoj osobni automobil stavio nepripadajuće njemačke registarske pločice te takvim vozilom upravljao na području Republike Hrvatske.

Registarske pločice su privremeno oduzete, a protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica