Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

Alkoholizirani mladić je uporabom sile spriječio policijskog službenika u uspostavi javnog reda i mira kojeg je narušio tučom, a potom vrijeđao i omalovažavao druge policijske službenike prilikom daljnjeg postupanja

Foto: Ilustracija

Oko ponoći 21./22. listopada, prilikom sprječavanja 20- i 27-godišnjaka u narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Masarikovoj ulici u Iloku, 20-godišnjak je spriječio policijskog službenika u obavljanju te službene radnje odgurujući ga rukama, a nakon što su obojica pali na tlo, udaljio se s mjesta događaja.

Nadalje, prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga ubrzo pronašli u susjedstvu, 20-godišnjak je, unatoč danim upozorenjima i naredbama, galamom nastavio narušavati javni red i mir te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom primjene sredstava prisile radi privođenja u službene prostorije policije.

Alkotestiranjem 20-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg, te je uz naredbu smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Policijskom službeniku i 27-godišnjaku utvrđene su lakše ozljede.

Nakon otriježnjenja, nad 20-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“.

Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavit će se nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica