Evidentirane dvije paljevine u kojima je 78-godišnjak teško ozlijeđen

Slika PU_VS/Pozari/kukuruz spaljeni.JPG

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirane su dvije paljevine na poljoprivrednim površinama, u kojima je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirane su dvije paljevine na poljoprivrednim površinama i to:

  • Jučer, 20. listopada, oko 12 sati, u Vođincima, na zemljišnom području Matakovica, 78-godišnji Vođinčanin spaljivao je biljni otpad nakon ovršene soje u odvodnom kanalu pored svoje njive. Tom prilikom otvoreni plamen zahvatioje i njega samoga zbog čega je kolima HMP DZ Vinkovci prevezen u Opću bolnicu u Vinkovcima, a potom, zbog opeklina III stupnja i velike površine opečene kože, prevezen je na daljnje liječenje u Zagreb. Zbog mogućnosti širenja požara, na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD-a Vođinci koji su lokalizirali i ugasili požar. O događaju izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. 
  • Jučer, 20. listopada, oko 14 sati, u Drenovcima, u ulici Veliki Šor, 37-godišnji Drenovčanin, spaljivao je biljni otpad koji je ostao nakon ovršenog kukuruza, prilikom čega se požar proširio na susjednu parcelu.Tom prilikom izgorilo je oko 15 m² travnate površine, na kojoj su se nalazili poljoprivredni strojevi  ( tanjurača i sjetvo spremač ), vlasništvo 61-godišnjeg Drenovčanina. U požaru strojevi nisu pretrpjeli veća termička oštećenja. Protiv 37-godišnjeg  Drenovčanina, dostavljen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Županji , zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.


Stranica