Cerna, Tovarnik: Pronađeno 12-ero stranaca u nezakonitom prelasku granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz drzavne granice/snimka_krijumčarenja.jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, u dva slučaja, zatečeno je 12 stranih državljana, koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske. 

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, u dva slučaja, zatečeno je 12 stranih državljana, koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, i to: 

  • Jučer,  20. listopada u 10.15 sati u Cerni, u ulici Kralja Tomislava, zatečen je i uhićen jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nezakonito prešao državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH na rok od dvije godine, te je prisilno udaljen u državu Bosnu i Hercegovinu. 
  • Danas,  21. listopada u 00.30 sati, sjeverno od Međunarodnog graničnog prijelaza Tovarnik zatečeno je i uhićeno jedanaest državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica