Zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja na autocesti sankcionirana četiri vozača

Slika /PU_VS/Brzina/cobre02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su 15. lipnja na autocesti Zagreb-Lipovac zatekli četiri vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila.

U 9,35 sati 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka brzinom od 192 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i naplaćeno dvije trećine te kazne, kao i novčana kazna od 1.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

U 13,25 sati 66-godišnji državljanin Bugarske upravljao je osobnim automobilom švicarskih registracijskih oznaka brzinom od 209 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna i naplaćeno dvije trećine kazne te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Istom kaznom sankcionirani su i 48-godišnji državljanin Njemačke koji je u 14,13 sati zatečen u upravljanju osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka brzinom od 245 km/h te 48-godišnji državljanin Srbije koji je u 15,27 sati zatečen u upravljanju osobnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka brzinom od 209 km/h.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prometna nesreća se može dogoditi svakom. Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!
 

Stranica