Zaštitite se od provala i krađa iz vozila

Slika /PU_VS/Kradje/krađa iz vozila.jpg

Savjetujemo građane da svoje automobile zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete

Foto: Ilustracija

U vremenu od 28. prosinca 2021. do 5. siječnja 2022. godine iz unutrašnjosti oštećenog i otključanog osobnog  automobila u ograđenom dvorištu u Privlačkoj ulici u Vinkovcima demontirano je i otuđeno više dijelova, čime je 33-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Tijekom noći 4./5. siječnja u Ozrenskoj ulici u Borovu nepoznati počinitelj preskočio je dvorišnu ogradu visine 210 cm te iz otključanog osobnog automobila 31-godišnjaka otuđio ukrasnu vrećicu u kojoj su se nalazila dva ručna sata i bankovna kartica na njegovo ime, čime mu je, po njegovoj procjeni, počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuće kaznene prijave za kazneno djelo Krađa u prvom slučaju odnosno Teška krađa u drugom slučaju.

Kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtva provala i krađa iz osobnih automobila, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.
 

Stranica