Vinkovci: Predavanje na temu "Tko se igra, taj se voli"

Slika PU_VS/Akcije/Medjunarodni dan suzbijanja nasilja nad zenama/Vinkovci_25_11_kontakt/300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenoga 2011. godine, a nastavno na prošlogodišnju uspješnu kampanju „Živim život bez nasilja“, od strane policijske službenice za prevenciju u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, organiziran je posjet policijskih službenika Policijske postaje Vinkovci, osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Vinkovcima, u sklopu programa Paraolimpijskog  školskog dana.

Paraolimpijski školski dan, održan je dana 25. studenoga u športskoj dvorani osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Vinkovcima, pod sloganom „Tko se igra, taj se voli“, u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca. U sklopu obilježavanja paraolimpijskog dana, za učenike prijepodnevne i poslijepodnevne smjene održano je predavanje.

Ovom prilikom kontakt policajci održali su kratko predavanje na temu nasilja među djecom i na temu projekta „Živim život bez nasilja“.  Rečenom predavanju nazočili su i predavači prof Mario Orešković, paraolimpijac i trener Tomislav Zadro, svjetski prvak u biciklizmu paraolimpijac Mario Alilović, paraolimpijac u streljaštvu Stanko Piljak i njegov trener Anton Đerek, te predsjednik udruge Bubamara, Vinkovci, Tomislav Velić, koji su upotpunili predavanje kontakt policajaca, te ukazali na probleme invalidnosti i njihovo uključivanje u svakodnevni život, te posebice za bavljenje sportom i postizanje rezultata unatoč hendikepiranosti. Predavanja su djeca slušala sa velikom pozornošću u koja su se i aktivno uključivali sa postavljanjem  pitanja.

Predavanju je nazočilo oko 130 učenika pomenute škole.



Stranica