Vikend prometno izvješće PU vukovarsko-srijemske s rezultatima Roadpol akcije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. listopada 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih je u 10 prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta (Mohovo, Ilok, Vukovar-5, Vinkovci, auto-cesta A3 kod Nijemaca, Stari Jankovci), te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o čemu više slijedi:

U petak, 14. listopada, oko 16,00 sati, u Iloku, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, 20-godišnjak iz Iloka, sletio je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka s kolnika, udarivši vozilom u prometni znak, a potom i u parkirani osobni automobil. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 20-godišnjak iz Iloka. Očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnji vozač upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,93 g/kg.

U nedjelju, 16. listopada, oko 18,45 sati, 47-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Orolik-Slakovci. Uslijed nedržanja potrebnog razmaka, udario je u stražnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred, u istome smjeru, a kojim je upravljao 50-godišnjak iz Orolika. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 50-godišnjaka, 46-godišnjakinja također iz Orolika. Očevidom je utvrđeno kako je 47-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,54 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti DC55 kod Gradišta, ukupno 15 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda osam je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,06 g/kg zabilježena je u nedjelju, 16. listopada, kod 33-godišnjeg vozača osobnog vozila iz Posavskih Podgajaca, zatečenog oko 23,20 sati u Vinkovcima, u UIici Hrvoja Vukčića Hrvatinića.

Rezultati Roadpolove akcije koja je bila usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa u periodu od 10. do 16.10.2022. godine:
Kontrolirano teretnih vozila: 85                                            Kontrolirano autobusa: 5
Sankcionirano prekršaja: 40                                                Sankcionirano prekršaja: 0


Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva.
 

Stranica