Učite na ovom primjeru i autocesta ima ograničenje brzine

Slika /PU_VS/Brzina/cobre01.jpg

Stranac je u skladu sa zakonom putem POS-a odmah uplatio 3333,33 hrvatskih kuna, a primijeniti će mu se i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Fotografija:  ilustracija


Na autocesti A3, naspram Nijemaca, 19. srpnja 2022. godine u 03,28 sati zatečen je 48-godišnji državljanin Savezne Republike Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom „Porsche“  njemačkih registracijskih oznaka vozeći se brzinom od 229 km/h, gdje je na dijelu te dionice autoceste znakom brzina ograničena na 130 km/h.

Vozaču je izdan Prekršajni nalog jer je počinio prekršaj (članak 54. stavak 1.) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je zapriječena novčana kazna od 5000 hrvatskih kuna, no prekršitelj je, u skladu sa zakonom, putem POS-a odmah uplatio 3333,33 hrvatskih kuna.

Stranac je novčano kažnjen, no primijeniti će mu se i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Iako su za prometne prekršaje predviđene znatne novčane kazne, pojedini vozači se ne odriču činjenja prekršaja i ne mijenjaju navike kršenja prometnih propisa. S obzirom da najgrublji prekršaji doprinose događanju najtežih prometnih nesreća, policijski službenici i nadalje će provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica