Oduzimanje prednosti u prometu je ozbiljan prekršaj

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

U protekla 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zabilježila pet prometnih nesreća, u tri prometne nesreće je nastala jedino materijalna šteta (Vinkovci, Županja i Stari Jankovci), a u dvjema su tjelesno ozlijeđene tri osobe

Fotografija:  ilustracija


U protekla 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska je zabilježila pet prometnih nesreća, u tri prometne nesreće je nastala jedino materijalna šteta (Vinkovci, Županja i Stari Jankovci), a u dvjema su tjelesno ozlijeđene tri osobe, prema slijedećem izvješću:

U Vukovaru, na raskrižju ulica Lipovački put i Trpinjska cesta, 19. srpnja 2022. godine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže tjelesno ozlijeđena.

Točnije, policijski službenici su proveli očevid i utvrdili kako je oko 16 sati na navedenom raskrižju 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka kolnikom ulice Lipovački put te je na raskrižju s ulicom Trpinjska cesta oduzeo prednost 94-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao biciklom, uslijed čega je automobilom udario u bicikl, a 94-godišnjak je pao na kolnik.

Biciklist je odvezen u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru gdje mu je ukazana liječnička pomoć te je konstatirano da je pritom teže tjelesno ozlijeđen.
 
Vozaču automobila je ispitivanjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu (1,05 g/kg) , privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te je smješten u posebne prostorije Policijske postaje Vukovar do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).

Protiv 57-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.
 

A također je jučer 19. srpnja oko 17 sati u Borovu, na križanju ulica Željezničke i Ratarske, došlo do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je vozač osobnog automobila, 62-godišnji hrvatski državljanin iz Dalja, upravljao osobnim automobilom registarskih oznaka Kraljevine Nizozemske kolnikom Željezničke ulice te je pritom u dijelu križanja navedene ulice s Ratarskom ulicom, oduzeo prednost  prolaska vozačici, 19-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Dalja, koja je upravljala osobnim automobilom osječkih registarskih oznaka Ratarskom ulicom i uslijed navedenog je došlo do udara osobnog automobila kojim je upravljao 62-godišnjak u osobni automobil kojim je upravljala 19-godišnjakinja.

U ovoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta na oba automobila dok je 62-godišnjaku i maloljetnici, koja je bila suputnica 19-godišnjakinje, u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar ukazana liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici su 62-godišnjem prekršitelju izdali prekršajni nalog
 

Stranica