U Županji obilježen Svjetski dan prve pomoći

Slika PU_VS/Akcije/Prevencija/zu crveni kriz/zu svjetski dan/naslovna.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, u subotu je Gradsko društvo Crvenog križa Županja, uz pomoć lokalnih timova žurnih službi, na Trgu Kralja Tomislava, upriličilo pokaznu vježbu pomaganja i pružanja pomoći ozlijeđenima u prometnoj nesreći.

U simulaciji prometne nesreće motocikla i osobnog vozila, kao vozač motocikla, sudjelovao je član moto-kluba "Village riders" iz Gradišta. Policijski službenici prometne policije Postaje granične policije Županja su po dolasku na mjesto "nesreće" poduzeli prve mjere pomoći ozlijeđenima do dolaska hitne pomoći, a potom su, nakon zbrinjavanja ozlijeđenih, obavili očevid. 

Za vrijeme prigodnog programa u kojeg su se uključile sve žurne službe, policijski službenici kontakt-policije i policijski službenici za prventivu u cestovnom prometu, posjetiteljima su pojašnjavali pojedine radnje policije na mjestu zamišljene prometne nesreće te ukazivali na postupke građana koji uvelike mogu pomoći pri dojavi o mjestu prometne nesreće, stanju ozlijeđenih, pristupu ozlijeđenima...

U poligonu s čunjevima, uz obvezno korištenje tzv. "pijanih naočala" , iskusili su mnogobrojni Županjci koje su policijski službenici, nakon upoznavanja s činjenicom da su tri najčešća uzroka prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom, alkohol, brzina i nepoštivanje prometnih pravila, osvijestili o znatnom utjecaju alkohola na motoričke i vidne sposobnosti vozača koji upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. O zakonskim propisima i sankcijama vozača koji u prometu budu zatečeni pod utjecajem alkohola, građani su se mogli informirati u prigodnim lecima s preventivnim programima policije.



Pisane vijesti