Prigodnim letcima mladima skrenuta pozornost na zakonske obveze

Slika PU_VS/Akcije/Prevencija/leci/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijske službenice za prevenciju su danas od 12 do 14 sati, na Trgu Vinkovačkih jeseni, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Vukovarsko-srijemske županije, provele preventivno-edukativnu akciju na temu „Prevencija sredstava ovisnosti s kojima se suočavaju mladi u njihovoj svakodnevnici“.

Akcija je samo dio aktivnosti koje policija pojačano provodi u rujnu jer se početkom nove školske godine i roditelje i mlade želi podsjetiti na zakonske propise koji se tiču mladih a odnose se na noćne izlaske, zabranu konzumacije alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina te na obvezu primjene zakonskih propisa ugostiteljskih objekata i trgovačkih obrta prema mladima. Također, ukazana je pozornost i na zabranu klađenja osobama mlađima od 18 godina i kažnjivost posjedovanja i korištenja opojnih droga.  

Prigodne letke mladima je dijelio i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, koji je podržao akciju.

 

Policija savjetuje....

Apeliramo na zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju propisa kojima je regulirana njihova djelatnost, odnosno zabranjeno pružanje usluga mlađim osobama kao što je prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i slično. Osim što je to zakonska obveza, ujedno je i Vaša građanska dužnost da time neposredno štitite život, zdravlje i opću sigurnost maloljetnih osoba, te posredno i svih građana.

Na mlade apeliramo da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise.



Pisane vijesti