U ugostiteljskim objektima nekoliko kršenja obveze o radnom vremenu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg
Fotografija:  ilustracija


U petak je 1. te 2. travnja 2021. godine policija zabilježila četiri slučaja kršenja u prekoračenju propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata, jer je zakonski okvir obilježen Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti te odredbama nadležnih stožera civilne zaštite. 

Tako smo pred ponoć 1. travnja, točnije u 23,35 sati, unatoč dozvoljenog rada objekta do 22 sata zatekli na terasi ugostiteljskog objekta u Ivankovu više od 20 gosti, a što je protivno odredbi vezanoj za radno vrijeme ugostiteljskih objekata zbog čega je 24- godišnjem vlasniku ugostiteljskog obrta podnijet prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Isto smo 2. travnja u 1,15 sati u Vukovaru, ulica Slobode, u ugostiteljskom objektu zatekli nekoliko osoba na terasi, što je bilo protivno odredbi o vremenu trajanja ugostiteljskih objekata (6-22), a izvidima su utvrđeni i kršenja o mjerama epidemioloških obveza. Odgovorni djelatnik ugostiteljske djelatnosti , 37-godišnjak iz Vukovara, je prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, te je podnijeto izvješće nadležnom inspektoratu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Također, 2. travnja oko 1.30 sati u Drenovcima, policija je u ugostiteljskom objektu terase zatekla nekoliko osoba kako konzumira proizvode iz tog objekta, što je bilo protivno odlukama i odredbama Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti pa je vlasnik te ugostiteljske djelatnosti prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

Naposljetku je 2. travnja u Drenovcima u drugom ugostiteljskom objektu, 44-godišnji voditelj ugostiteljske djelatnosti zatekao nekoliko osoba unutar objekta. Policijska ophodnja je uočila kršenja nepridržavanja radnog vremena jer su zatečeni iza 22 sata te su uredujući policijski službenici utvrdili da navedeni 44-godišnjak nije omogućio provođenje epidemioloških obveza. Žurno će biti proslijeđena obavijest nadležnom državnom inspektoratu.   
 

Stranica