Izvješće za produženi vikend (2. do 5. travnja 2021. godine)

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policajac03.jpg
Fotografija. ilustracija


Za vrijeme uskršnjih blagdana, od 2. do 5. travnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je  14 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama (u kojima su tri osobe teže ozlijeđene) te dvije  prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama(Otok, Vinkovci) u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene.
         
U nedjelju, 4. travnja, oko 15,30 sati, 65-godišnjak iz Gunje, upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice M. A. Reljkovića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom V. Nazora, oduzeo je prednost prolaska osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 22-godišnjakinja iz Gunje te je došlo do udara u vozilo. U prometnoj nesreći 65-godišnjak je teže ozlijeđen, no ozlijede nisu ugrožavajuće po život.
 
4. travnja oko 1,20 sati na južnoj obilaznici grada Vinkovaca dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene. 22-godišnjak iz Vinkovaca je, upravljajući osobnim vozilom BMW osječkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Jarmine u smjeru Županje. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, došlo je do slijetanja vozila s kolnika, udara u odvodni kanal, a potom i do prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni i vozač i putnik u vozilu, 23-godišnjak iz Korođa. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako vozač i putnik u vozilu nisu za vrijeme vožnje koristili sigurnosni pojas.
Ozlijede koje su zadobili vozač i putnik u vozilu nisu opasne po život.
 
U Otoku je, pak, 2. travnja, u Ulici J. Kozarca, oko 10,30 sati, 32-godišnjak iz okolice Poreča, uslijed neprilagođene brzine kretanja, osobnim vozilom pulskih registracijskih oznaka, sletio s kolnika u odvodni kanal. Putnica u vozilu, 26-godišnjakinja iz Komletinaca, lakše je ozlijeđena dok je vozač neozlijeđen.
 
U Vinkovcima je također 2. travnja, oko 13,10 sati, na raskrižju Zvonarske i Ulice Nikole Tesle, 64-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim vozilom, prošao za trajanja crvenog svjetla na semaforu, te udario u osobni automobil koji se kretao raskrižjem, kojim je upravljao 43-godišnjak iz Vinkovaca. U prometnoj nesreći 43-godišnjak je lakše ozlijeđen.
           
Zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, šest vozača je smješteno u službene prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 g/kg izmjerena je kod 21-godišnjaka iz Vukovara, koji je 3. travnja, oko 3,45 sati u Vukovaru, u Ulici Blage Zadre, osobnim vozilom sletio s kolnika na travnatu površinu te udario u rasvjetni stup.

U vremenu od 2. do 5. travnja fiksne kamere za nadzor brzine kretanja vozila zabilježile su 152 prekršaja.
         
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.



 

Stranica