U prometnoj nesreći smrtno stradao biciklist

Slika /PU_VS/Prometne/pn smrtna Ilok.jpg

Policijski službenici PGP Ilok osiguravaju mjesto događaja do dolaska očevidne ekipe te slijedi očevid

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 23. svibnja u 15,15 sati Centar 112 dojavio je kako je u Iloku, u Ulici Stjepana Radića, osobni automobil naletio na biciklistu.

Na mjesto događaja žurno su upućene sve hitne službe.

Djelatnici hitne medicinske pomoći su utvrdili smrt bicikliste.

Policijski službenici PGP Ilok osiguravaju mjesto događaja do dolaska očevidne ekipe te slijedi očevid. Utvrđeno je kako se radi o 71-godišnjem državljaninu Francuske.

Dopuna informacije 24.5.2023.

Očevidom prometne nesreće, provedenim pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 23-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka, na raskrižju ulica Stjepana Radića i Koševi skretao ulijevo te oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je suprotnom kolničkom trakom upravljao 71-godišnji državljanin Francuske, zadržavajući smjer kretanja ravno, radi čega je prednjim desnim dijelom automobila udario u prednji dio bicikla. Od siline udara, biciklist je odbačen na osobni automobil, a potom pada na kolnik raskrižja, uslijed čega je preminuo.

Vozač automobila je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“. Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača automobila, a izuzeti su i uzroci krvi i urina.

Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

O događaju je izvješteno i Veleposlanstvo Francuske Republike.
 

Stranica