U nadzoru prometa tijekom vikenda najveća izmjerena koncentracija alkohola vozača iznosila je 2,77 g/kg

Slika /PU_VS/alkohol/alkohol, formula za nesreću.jpg

Proteklog vikenda evidentirano je pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 6. prosinca na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene te osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U ranim jutarnjim satima 4. prosinca na južnoj vinkovačkoj obilaznici, 21-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom te udario vozilom u zaštitnu ogradu, pri čemu su tri osobe lakše ozlijeđene.

Oko 14,20 sati 4. prosinca na obilježenom pješačkom prijelazu u Mirkovcima, 70-godišnji vozač osobnog automobila udario je 16-godišnju pješakinju, koja je uslijed udara i pada na kolnik lakše ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vrbanji, Nuštru, Privlaci, Iloku, Cerni, te u Vukovaru tri prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli pet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. U Vukovaru, kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila, zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,77 g/kg.

Stacionarne kamere zabilježile su 24 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.    

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, usmjeren na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica