Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Vinkovcima

  • Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/sportske igre mladih 2018/2019/IMG-2d4f5dc8b0a6b5c8cb6cd91601658d60-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapalili Dominik Greifenstein, član Taekwondo kluba Sajnami, Gabrijel Šokičić , zamjenik gradonačelnika i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih svečano je otvorena Turneja u Vinkovcima.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Na jučer održanoj Turneji radosti Sportskih igara mladih, u sportskoj dvorani Osnovne škole A.G. Matoša u Vinkovcima, Policijska uprava vukovarsko-srijemska priključila se sa svojim partnerima ovoj višegodišnjoj manifestaciji pod motom "Zajedno više možemo- u akciji s policijom".

Djeca iz svih vinkovačkih osnovnih škola i vrtića uživala su u višesatnoj sportskoj manifestaciji, uz zabavan program koje su upotpunile cheerleadersice i vinkovačke mažoretkinje. 

Zajedničkim paljenjem plamena koji su zapalili Dominik Greifenstein, član Taekwondo kluba Sajnami, Gabrijel Šokičić , zamjenik gradonačelnika i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih svečano je otvorena Turneja u Vinkovcima.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su vinkovačkin osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.

Pobjedničke ekipe u graničaru AGMA Drugaši i AGMA Četvrtaši plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Helena Puce, Fran Grgljanić, Anamarija Hob i Marko Gradečak.
 
O aktivnostima policije na Turneji radosti Sportskih igara mladih 2019. godine...

Ministarstvo unutarnjih poslova  zajedno s Organizacijskim odborom Sportskih igara mladih i  u suradnji s partnerima pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Primarnom prevencijom  želi se u konačnici  postići promocija razvoja i  sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih,  posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport  primjeren i pravilan životni odabir  za ispunjavanje slobodnog vremena.

U sklopu ove velike sportsko-zabavne manifestacije u i informativno-edukativnom kutku za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo – u akciji s policijom i partnerima“ sudjelovali su Zavod za javno zdravstvo VSŽ, Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, Policijskom postajom Vinkovci s Ispostavom Markušica i Postajom prometne policije Vinkovci.
U sklopu informativno – edukativnog kutka, policija i partneri pripremili su info punktove na kojima su se provodile različite tematske aktivnosti za djecu, mlade ali i za sve zainteresirane građane.

OPIS INFO PUNKTOVA:

•   Info punkt: „Policajac prijatelj pomagač“ – policijskih službenika kontakt policije Policijske postaje Vinkovci s Ispostavom Markušica u suradnji s policijskim službenicama za prevenciju PU vukovarsko-srijemske. U sklopu info punkta dijelili su se letci na temu prevencije govora mržnje, hulganizma, nasilja te prezentirati projekt „Zdrav za 5“. Prezentiran je i projekt Policijske postaje Vinkovci s Ispostavom Markušica u suradnji s gradom Vinkovci pod nazivom „Biciklirajmo zajedno – zdravo i sigurno“;

•  Info punkt: „Manje oružja – manje tragedija“ - policijskih službenika Grupe protueksplozijske zaštite. U sklopu info punkta policijski službenici dijelili su promotivne materijale iz kampanje te informirali građane i djecu s ciljem podizanja razine društvene svijesti o pitanjima sigurnosti u odnosu na vatreno oružje i eksplozivna sredstva;

Info punkt: „Sigurno u prometu“ – policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci. U sklopu info punkta prezentiran je rad i oprema policijskih službenika prometne policije, podijeljeni su letci na temu prevencije stradavanja u cestovnom prometu

•  Info punkt: „Živimo zdravo“ – predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. U sklopu info punkta podijeljeni su edukativni letci namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta te je predstavljen Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

•  Info punkt: „Upoznajmo Crveni križ“ - Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci uz pomoć volontera i članova Mladeži Crvenog križa izložilo je zdravstvene publikacije i pamtilice, prezentirao opremu za pružanje prve pomoći, lutke za reanimaciju, torbice prve pomoći, zavojni materijal i drugo
 

Stranica