Tijekom vikenda zabilježene 23 prometne nesreće

Slika /PU_VS/Prometne/kd izazivanje PN Mirkovci.JPG

Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Tijekom vikenda, od 29. listopada do 1. studenoga na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su 23 prometne nesreće, od čega 21 prometna nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe teže i tri osobe lakše ozlijeđene.

Naime, u subotu, 30. listopada oko 11 sati, u Vinkovcima na raskrižju ulica J.J. Strossmayera i Ohridske, zbog oduzimanja prednosti prolaska 19-godišnjak je automobilom vukovarskih registracijskih oznaka udario u automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je cestom s prednošću prolaska upravljala 35-godišnjakinja. Uslijed zanošenja, njen automobil udara u drugi automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, koji je 59-godišnjak prethodno zaustavio ispred raskrižja radi poštivanja prometnog znaka obveznog zaustavljanja.
U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene 35-godišnja vozačica i 39-godišnja putnica u istom automobilu.

Oko 18,10 sati 1. studenog, na cesti između Mirkovaca i Privlake, 63-godišnjak je na stražnjim vilicama traktora vinkovačkih registracijskih oznaka prevozio nedopušten teret koji je prekrivao svjetlosnu signalizaciju. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vidljivosti (noć) i gustoći prometa (traktor ispred njega), 59-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka udario je u teret na traktoru. Traktor je pritom sletio s kolnika u cestovni kanal, dok se osobni automobil zaustavio popriječen preko obje prometne trake. Potom na popriječeni automobil nalijeće automobil, također vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 62-godišnjak.
U prometnoj nesreći 62-godišnjak je lakše ozlijeđen, a putnice u njegovom automobilu, 88- i 32-godišnjakinja, teže su ozlijeđene.
Protiv 63-godišnjeg vozača traktora i 59-godišnjeg vozača osobnog automobila policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama počinili kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Vođinca, Lipovca, Rajeva sela, Sotina, Nijemaca, Starih jankovaca, autoceste Zagreb-Lipovac, Iloka (2), Županje (2), Vukovara (3) i Vinkovaca (7).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli sedam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,32 g/kg zabilježena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u Starim Mikanovcima. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 63 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor i kontrolu prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica