Biciklist teže ozlijeđen u naletu automobila prilikom vožnje preko pješačkog prijelaza

Slika /PU_VS/Prometne/biciklisti.jpg

Podsjećamo vozače bicikala da nije dozvoljeno voziti bicikl preko pjašačkog prijelaza. Ukoliko imate namjeru prijeći pješački prijelaz, dužni ste sići s bicikla i prijeći kolnik gurajući bicikl pored sebe!

Foto: Ilustracija

Oko 12,30 sati, 74-godišnjak iz Vinkovaca kretao se biciklom nogostupom Zagrebačke ulice u Vinkovcima, iako se bio dužan kretati kolnikom. Dolaskom do raskrižja ulica Zagrebačka, Vladimira Kovačića i Blok tržnica u Vinkovcima, nastavio je kretanje biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza uključujući se u promet na cestu Ulice Vladimira Kovačića, a da se nije zaustavio kako bi propustio sva vozila koja se kreću cestom. Pritom je na biciklista naletio osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola (0,79 g/kg) upravljao 65-godišnjak iz Starih Jankovaca.

Uslijed udara i pada na kolnik, biciklist je teže ozlijeđen.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv biciklista policija će podnijeti obavezni prekršajni nalog, a protiv vozača osobnog automobila odgovarajuće izvješće po obavljenom vještačenju uzetih uzoraka krvi i urina.
 

Stranica