Strpljivo prikupljanje podataka rezultiralo uhićenjem još jednog počinitelja krađa

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg
Fotografija: ilustracija

Policijski inspektori Policijske postaje Vinkovci s ispostavom u Markušici su proveli  kriminalističko istraživanje nad 26. godišnjakom iz Vinkovaca pri čemu su rasvijetlili tri kaznena djela koje je isti počinio.
U proteklom periodu od mjesec dana ove godine oštetio je 43. godišnjaka iz Vinkovaca ukravši akumulator iz teretnog vozila koje je bilo parkirano u Vinkovcima, potom je oštetio 57. godišnjaka iz Vinkovaca jer mu je u veljači 2020. godine u Vinkovcima otuđio moped vrijedan više tisuća kuna te su inspektori naposljetku dokazali da je u studenom 2019. godine otuđio gorivo iz teretnog vozila u Vinkovcima, čime je pričinio štetu 45. godišnjaku iz Vinkovaca.

U okviru kriminalističkog istraživanja obavljene su i pretrage na adresama koje su povezive sa 26. godišnjakom pri čemu su pronađeni pojedini predmeti proizašli iz ovih kaznenih djela.
Protiv 26. godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog krađa koje je počinio.
 
Pretragom na jednoj adresi u Ostrovu, gdje prebiva 48. godišnjakinja, tražeći predmete iz kaznenih djela koje je počinio 26. godišnjak, pronađeni su i dijelovi oružja (cijevi od automatskih pušaka)  te streljivo koje je građanima zabranjeno posjedovati, zbog čega je protiv 48. godišnjakinje iz Ostrova podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ opisano u članku  331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Stranica