Stanje u prometu tijekom novogodišnjeg vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno 13 prometnih nesreća, u 6 nesreća ukupno 12 osoba ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog produljenog vikenda, od 29. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 13 prometnih nesreća, od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U navedenim nesrećama, pet osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se, kako slijedi:

U petak, 29. prosinca oko 09,30 sati, na državnoj cesti D-2 na dionici Trpinja - Vukovar, o kojoj smo prethodno izvijestili.

Istog dana oko 22,55 sati u Vinkovcima, A. Kačića, 60-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registarskih oznaka, nije se pri vožnji držao sredine svoje prometne trake, već je prešao dijelom na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, kada je nailazio drugi vozač osobnog automobila, također vinkovačkih registarskih oznaka. Tom prilikom, pri sudaru jedan je vozač teže, a drugi lakše ozlijeđen.

Jučer, 1. siječnja oko 10,00 sati na autocesti A-3, kod Vrbanje, 20-godišnji vozač osobnog automobila riječkih registarskih oznaka, s prisutnošću alkohola u organizmu (1,75 g/kg), uslijed neprilagođene brzine udario je osobni automobil vinkovačkih registarskih oznaka, koji se kretao ispred njega u istom smjeru, a kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Tom prilikom, vozačica je lakše ozlijeđena, dok je 44-godišnji putnik u njenom automobilu teže ozlijeđen. 20-godišnji vozač je uhićen te mu slijedi kaznena prijava za Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se u Ceriću, Komletincima i Otoku, dok su prometne nesreće s materijalnom štetom evidentirane u Marincima, Starim Mikanovcima, Privlaci - 2, Tovarniku, Iloku i na autocesti A-3.

Tijekom vikenda, policijski službenici ove Policijske uprave zatekli su ukupno devet vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu, koji su procesuirani sukladno zakonskoj regulativi. Najveća koncentracija, 2,12 g/kg izmjerena je 55-godišnjem vozaču osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka koji je 30. prosinca oko 22,45 u Ceriću uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su ukupno 14 prekršaja nepropisne brzine.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica