Stanje u prometu tijekom blagdanskog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-noć.jpg

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su regulacijom i pojačanim nadzorom prometa na cestama osigurali optimalno odvijanje prometa te nisu evidentirane teže prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Tijekom blagdanskog vikenda, od 24. do 26. prosinca 2021. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U Starim Mikanovcima, u centru naselja vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika i gustoći prometa uslijed čega je naletjela na tri pješaka koji su se zadržavali na kolniku. U prometnoj nesreći pješaci su lakše ozlijeđeni.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (3), Vinkovcima (2), na autocesti Zagreb-Lipovac kod naplatne postaje Lipovac, Bošnjacima, Nuštru, Otoku, Gunji, Drenovcima, Županji i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača u upravljanju vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,04 g/kg zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača na graničnom prijelazu Županja, prema kojem je, uz još tri vozača, određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su ukupno 63 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 35 prekršaja.

I nadalje su brzina i alkohol uzroci teških prometnih nesreća, te će policija nastaviti provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica