Stanje sigurnosti za božićne blagdane

Slika /PU_VS/O nama-fotke/mup rh - pu vs.png

Tijekom božićnih blagdana vukovarsko-srijemska policija je održala povoljno stanje sigurnosti

Foto: Ilustracija

Naime, nisu evidentirana teža kaznena djela i prekršaji protiv javnog reda i mira koji bi u značajnijoj mjeri narušili sigurnost građana i imovine.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti. U Vinkovcima su 26. prosinca evidentirana tri prekršaja prekoračenja radnog vremena u ugostiteljskim objektima, u svezi čega su dostavljena izvješća nadležnom područnom uredu Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Unatoč pojačanom prometu, posebice na državnim cestama i graničnim prijelazima, policijski službenici su regulacijom i pojačanim nadzorom prometa na cestama osigurali optimalno odvijanje prometa te nisu evidentirane teže prometne nesreće.

Nisu zabilježene prijave nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava niti stradavanja osoba i nastanak materijalne štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava i eksplozivnih tvari.

U Jarmini je 24. prosinca zabilježen požar na objektu uzgajivačnice pasa 54-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed kvara na električnoj instalaciji. U požaru je uginulo nekoliko pasa te je opožareno krovište objekta, čime je vlasniku nastala velika materijalna šteta.

Zahvaljujemo svima koji su blagdan Božića proslavili bez uporabe pirotehnike i u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama te pozivamo građane da svojim doprinosom podrže policiju kako bi i naredni dani, posebice novogodišnja noć, protekli u povoljnom i sigurnom ozračju. Štitimo jedni druge, provedimo ove dane sigurno te ostanimo odgovorni i zdravi.
 

Stranica