Stanje u prometu proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-noć.jpg

Proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća i zatečeno 10 alkoholiziranih vozača u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 18. do 20. ožujka na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oko 16,30 sati 19. ožujka u Otoku, dijete je upravljalo biciklom krećući se nogostupom i pri prelasku kolnika ulice nastavilo je upravljati biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza uslijed čega je došlo do udara u bicikl i tijelo djeteta prednjim dijelom osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnji vozač. U prometnoj nesreći dijete je lakše ozlijeđeno.

Jučer, 20. ožujka oko 19,20 sati na cesti Otok-Privlaka, prilikom upravljanja osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, 24-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste (zavoj ulijevo) uslijed čega je sletio s ceste i pri prevrtanju vozila ispao iz vozila, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je iz OŽB Vinkovci u KBC Osijek na daljnje liječenje.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Čakovcima, Ivankovu, Tovarniku (2) i Vinkovcima (5).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,89 g/kg zabilježena je kod 23-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, pet vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 29 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti DC55 kod Gradišta.
 

Stranica