Stanje sigurnosti u prometu tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac05.jpg

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su tijekom vikenda 111 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

U vremenu od 1. do 3. siječnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Apševci, Nijemci, Bošnjaci) te jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene (Vukovar).

Sve četiri prometne nesreće dogodile su se tijekom dana 1. siječnja, dok 2. i 3. siječnja nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.
 
U petak, 01. siječnja 2021. godine oko 04,00 sata, u Vukovaru, 204. vukovarske brigade, 22-godišnji vozač iz Vere, s prisutnošću alkohola 0,09 g/kg, prije stjecanja prava upravljao je osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i desnim bočnim dijelom automobila udario u rasvjetni stup. U opisanom događaju, vozač i dvoje putnika zadobili su lake tjelesne ozljede.  Vozaču slijedi optužni prijedlog nadležnome sudu za uzrokovanje prometne nesreće.
 
U nedjelju, 03. siječnja 2021. godine u 02,24 sati, u Nuštru, Križnog puta, zatečen je 25-godišnji vozač iz Antina kako upravlja osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, te s nedozvoljenom prisutnošću (1,51 g/kg) alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 111 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica