"Sigurno u prometu"

  • Slika /PU_VS/55.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Podsjećamo sve sudionike u prometu kako su školarci ponovno na prometnicama

Galerija: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 13. rujna u Vinkovcima, Policijska uprava vukovarsko-srijemska kao nositelj aktivnosti te HAK i RODE kao partneri, proveli su preventivnu aktivnost „Sigurno u prometu“. 

Kako je edukacija jako važan čimbenik prometne sigurnosti,  početkom svake nove školske godine policija, institucije i udruge posvećene radu na zaštiti djece u prometu nastoje korisnim savjetima upoznati djecu, ali i odrasle o osnovnim pravilima sigurnog kretanja u prometu, odgovornu uporabu sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te pravilnog prevoženja djece u auto-sjedalicama.

Na zabavan način i prilagođen njihovoj dobi, djeca su na postavljenom poligonu pojedinih situacija u prometu mogla pokazati poznavanje prometnih pravila, uočiti nepravilne radnje te ih odmah ispraviti i tako usvojiti najvažnija pravila sigurnog kretanja kroz promet.

O važnosti korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, kao i o pravilnom postavljanju auto-sjedalica u vozilo, djeca i odrasli su mogli naučiti uz pomoć posebnog simulatora za rotaciju vozila koji je bio na raspolaganju svim građanima.

Danas su djeca pokazala da već dobro poznaju osnovna pravila ponašanja u prometu, a kao nagradu su dobili korisne edukativne materijale.
 

Stranica