Rezultati pojačanog nadzora cestovnog prometa tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac08.jpg
Foto: ilustracija

        Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Vođinci, Ilok, Ivankovo, Gradište) dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena (Mirkovci).
        U prometnoj nesreći u Mirkovcima lakše je ozlijeđena biciklistkinja pri padu s bicikla. Naime, 17. svibnja oko 17,30 sati u Vukovarskoj ulici, 34-godišnjakinja je, pod utjecajem alkohola (1,94 g/kg), izgubila nadzor nad biciklom te sletjela u cestovni kanal. Protiv 34-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.
        Tijekom vikenda na području PU vukovarsko-srijemske proveden je pojačan nadzor cestovnog prometa, s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu i poduzimanja represivnih aktivnosti prema mladim vozačima i vozačima s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.
        U provođenje akcije bilo je uključeno 11 auto-ophodnji s 21 policijskim službenikom osposobljenim za nadzor i upravljanje cestovnim prometom, kao i policijski službenici na graničnim prijelazima, te 14 uređaja za nadzor alkoholiziranosti vozača, dva uređaja za nadzor brzine kretanja vozila i jednokratni testeri za utvrđivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu.
        Tijekom provođenja akcije realizirano je sljedeće: naplaćena je jedna novčana kazna, uručeno je šest mjera pisanog upozorenja i 17 prekršajnih naloga te slijede četiri optužna prijedloga, što ukupno čini 25 represivnih mjera prema utvrđenim prekršajima. Također, devet vozača je isključeno iz cestovnog prometa na temelju zakonske regulative.
        Tijekom pojačanog postupanja, kod sedam vozača utvrđena je nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu, dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost opojnih droga.
        Ističemo i kako su dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja.
        Naime, 40-godišnji vozač zatečen je kako upravlja osobnim automobilom u Starim Mikanovcima s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,6 g/kg. Nakon otriježnjenja, zbog izrazite upornosti u činjenju prometnih prekršaja kroz prethodno trogodišnje razdoblje, 40-godišnjak je doveden u Općinski sud u Vinkovcima gdje je proglašen krivim i osuđen na 20 dana zatvora, 2.000 kuna novčane kazne te mu je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju 12 mjeseci.
 

Stranica