PU vukovarsko-srijemska - stanje u prometu proteklog vikenda (11./13.02.2022.g.)

Slika /PU_VS/O nama-fotke/mup rh - pu vs.png
Fotografija: ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 13. veljače 2022. godine dogodile su se 4 prometne nesreće, 2 sa ozlijeđenim osobama i 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Na autocesti A3 kod Bošnjaka, 46- godišnja vozačica, državljanka Turske, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, nalijeće osobnim automobilom na zadnji dio teretnog automobila pri čemu su vozačica i troje putnika, državljani Turske, zadobili lake tjelesne ozljede.

U Cerni, 34-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu (1,25 g/kg), nije se kretao sredinom prometne trake već je prešao sa kolnika na bankinu i odvodni kanal, sletio sa ceste i zadobio lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se Privlaci i Otoku.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,05 g/kg zabilježena je kod 59-godišnjeg vozača u Svinjarevcima.

Ističemo, dana 13. veljače 2022. godine u 00,30 sati u Starim Mikanovcima zatečen je 35-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu od 1,53 g/kg i pod zabranom (zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima).
Nakon provedenog žurnog postupka pred Prekršajnim odjelom Općinskom Suda u Vinkovcima, izrečena mu je novčana kazna u visini 29.000,00 kn i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju 12 mjeseci.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega 17 snimaka državnoj cesti DC55 kod Gradišta.

U pogledu nadzora teretnih vozila i autobusa na području PU vukovarsko-srijemske tijekom vremenskog razdoblja od 7. do 13. veljače 2022.g., a u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog sa akcijama Europske unije za 2022. godinu, odnosno ROADPOLA, zabilježili smo da je navedenog razdoblja s razine naše Policijske uprave izvršen nadzor 47 teretnih vozila i 5 autobusa, prema kojima je primijenjeno 16 represivnih mjera.  

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.


 

Stranica