Policija je na području Đakova u kratkom roku uhitila bjegunce

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice.jpg

Bjegunci su uhićeni i prevezeni u Zatvor u Osijeku

Fotografija: ilustracija

U nedjelju, 13. veljače 2022. godine, oko 20.25 sati suradnjom policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske i osječko baranjske, na području mjesta Kuševac na području Policijske uprave osječko-baranjske, pronađena su i uhićena dvojica muškaraca koja su u petak, 11. veljače tijekom preprate do Zatvora u Osijeku  - zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubojstva – zbog mehaničkog kvara uspjela pobjeći iz vozila.

Policija je oko 18,20 sati zaprimila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca. Dojava građana pokazala se korisnom i točnom te su policijski službenici – uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje - uhitili bjegunce.

Zahvaljujući dobroj suradnji policije i građana – kojima se ovom prilikom zahvaljujemo - bjegunci su predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije određen istražni zatvor.

Vezano uz bijeg uhićenika iz policijskog vozila tijekom njihove preprate u Zatvor u Osijeku, ova Policijska uprava je preispitala način postupanja policijskih službenika te je utvrđeno kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Još jednom se građanima zahvaljujemo na suradnji.

Stranica