Proteklog vikenda u upravljanju pod utjecajem alkohola zatečeno 19 vozača

Slika /PU_VS/alkohol/drager alkohol.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,94 g/kg zabilježena je u subotu, 22. listopada, kod 62-godišnjeg vozača mopeda, koji je u Vukovaru prouzrokovao prometnu nesreću

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 21. do 23. listopada, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih je u osam prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta (Borovo, Ilok, cesta Gaboš-Jarmina, Vinkovci, Vukovar-3, Bršadin), dok je u četiri prometne nesreće ukupno 6 osoba lakše ozlijeđeno, o čemu više slijedi:

U petak, 21. listopada oko 16,15 sati, u Vinkovcima, u Ulici Josipa Kozarca, 45-godišnji vozač osobnog vozila zaustavio se te vožnjom unatrag preko suprotne prometne trake vozilom udario u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja iz Vukovara. U prometnoj nesreći 45-godišnjak i 23-godišnjakinja lakše su ozlijeđeni.

U subotu, 22. listopada oko 14,50 sati, 36-godišnji državljanin Rusije upravljao je osobnim vozilom ruskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste Županja-Vinkovci. U jednom trenutku, poduzeo je radnju skretanja na poljski put u trenutku kada je njegovo vozilo pretjecao osobni automobil kojim je upravljao 56-godišnjak iz Županje. Uslijed udara, oba vozila sletjela su u cestovni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 36-godišnji ruski državljanin, kao i putnik u vozilu 56-godišnjaka, 39-godišnjak iz Županje.

U nedjelju, 23. listopada oko 08,00 sati u Vukovaru, u Dalmatinskoj ulici, 19-godišnjak iz Vukovara, uz prisutnost alkohola u organizmu od 0,87 g/kg, sletio je osobnim vozilom na zelenu površinu, udarivši vozilom u betonski stup javne rasvjete i stablo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 19-godišnjak iz Vukovara. Očevidom je utvrđeno kako ni vozač ni putnik nisu za vrijeme vožnje koristili sigurnosni pojas.

Istog dana oko 17,40 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u Vinkovcima, u Ulici H. V. Hrvatinića, pri izlasku osobnim vozilom s prostora parkirališta, 29-godišnji vozač oduzeo je prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljao 44-godišnjak iz Mirkovaca. Pri udaru vozila lakše je ozlijeđena putnica u vozilu 44-godišnjaka, 26-godišnjakinja iz Mirkovaca.

Stacionarne kamere zabilježile su 14 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Tijekom proteklog vikenda 19 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,94 g/kg zabilježena je u subotu, 22. listopada, kod 62-godišnjeg vozača mopeda, koji je u Vukovaru, u Ulici Nad prugom, oko 12,30 sati, prouzrokovao prometnu nesreću, u trenutku kada je mopedom sletio s kolnika na zelenu površinu. Osim prekršaja upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola, kod 62-godišnjaka je utvrđen i prekršaj upravljanja vozilom uz vozačku dozvolu kojoj je istekao rok važenja.

Zbog upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola, pet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva.
 

Stranica