Proteklog vikenda u prometu zatečeno 23 alkoholiziranih vozača

Slika /PU_VS/alkohol/drager alkohol.jpg

Iz prometa isključeno 14 alkoholiziranih vozača, 3 vozača smještena u posebne prostorije do otriježnjenja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 5. do 7. srpnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

O prometnoj nesreći od 5. srpnja u Vinkovcima, A. Stepinca u kojoj je poginuo vozač motocikla, ova je Policijska uprava prethodno već izvijestila javnost.

Prometne nesreće u kojima je lakše ozlijeđeno ukupno devet osoba dogodile su se kod Županje, na raskrižju državne ceste D-55 i županijske ceste Ž4170, na autocesti A-3 i u Vinkovcima, dok su nesreće s materijalnom štetom evidentirane na državnoj cesti D-2 (Vukovar-Trpinja), državnoj cesti D-46 (Orolik-Tovarnik), graničnom prijelazu Principovac u Ilok, graničnom prijelazu Tovarnik, u Ceriću, Mirkovcima, Županji i Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 23 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,29 g/kg zabilježena je u petak, u Vinkovcima kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila.

S time u vezi, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 6./7. srpnja u vremenu od 22 do 4 sata, tijekom najavljenog pojačanog nadzora vozača i vozila, isključili 14 vozača iz cestovnog prometa radi upravljanja vozilom s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu, a trojica su smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela i drugih oblika distrakcije.
 

Stranica